Aline Acart in Lovendegem op 12 en 13 oktober

Maak tijdens de jaarlijkse Herfstfeesten in dienstverleningscentrum De Triangel in Lovendegem op 12 en 13 oktober kennis met een bijzondere Meetjeslandse kunstenares.

Aline Acart 

Centraal in de tentoonstelling staan de werken van Aline Acart (1874-1961). Binnen de Belgische kunstwereld van vorige eeuw, waar hoofdzakelijk mannen de plak zwaaiden, valt een kunstenares als Acart dubbel zo hard op. Haar merites zijn dan ook niet min: ze nam deel aan verschillende Gentse salons, had solotentoonstellingen en ze leidde verschillende andere artistieke vrouwen op, zoals bijvoorbeeld illustratrice Jeanne Hebbelynck.

Op 58-jarige leeftijd verhuisde Aline Acart naar het damesverblijf in het klooster van de Zusters van Liefde in Lovendegem. Daar bleef ze binnen de kloostermuren verder werken aan haar oeuvre. Ze schilderde het klooster, de zusters en de patienten.

De tentoonstelling presenteert een mix van authentiek werk van Acart, afgewisseld met interpretaties ervan door de bewoners van De Triangel. Kom zeker kijken… je gelooft je ogen niet!  Gratis toegang.

Waar?
DVC de Triangel
Molendreef, 16
9920 Lovendegem (Lievegem)

Wanneer?
Zaterdag 12 oktober 2019 van 13:00 tot 21:30
Zondag 13 oktober 2019 van  10:30 tot 17:00

Deze tentoonstelling is een realisatie van COMEET Erfgoedcel Meetjesland in samenwerking met DVC De Triangel en ons Erfgoedhuis. Het inititiatief kadert in het project “Meetjeslandse Meesters“.