Docuserie over moord op zuster Cathy

The Keepers is de nieuwe 7-delige docuserie van Netflix over de moord op zuster Cathy Cesnik in Baltimore in de jaren zestig. De serie gaat niet alleen over de moord op deze zachtaardige non die spoorloos verdween na een middagje winkelen, maar ook over hoe het onderzoek in de doofpot verdween.

Doofpot

De beschuldigende vinger ging al snel naar de priester van de school waar zuster Cathy lesgaf. Deze Jospeh Maskell zou betrokken zijn bij een grootschalig misbruikschandaal op de school. Cathy dreigde haar vermoedens openbaar te maken en dit zou wel eens het motief voor de moord op haar kunnen zijn.

Ondanks alle bewijzen werd Maskell nooit gepakt. Het waarom daarvoor is onduidelijk. Er waren diverse getuigen die over het misbruik door hem durfden te verklaren. Maar de priester had een broer bij de politie en kende veel agenten. Verder had de kerk veel invloed in het katholieke Baltimore. De zaak verdween in de doofpot.

Een halve eeuw na datum zet een team van documentairemakers de tanden in de zaak. In zeven delen proberen ze de moord op Zuster Cathy op te lossen en de daaropvolgende doofpot te onthullen.

Bekijk hier de trailer van The Keepers