Kom naar erfgoedavond Ten Doorn op 29 januari 2019

Wist je dat…

Wist je dat Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn in september 1832 van start ging met twee zusters en een melkkoe? Wist je dat de kostschoolleerlingen vroeger rijtochtjes konden maken in de tuin op de ezeltjes Toby en Napoleon? Wist je dat de zusters van Ten Doorn in volle Tweede Wereldoorlog de eerste dienst voor studie- en beroepsoriëntering – vandaag CLB – hebben opgericht voor het Meetjesland? Wist je dat in 1985 de eerste computers hun intrede deden in de school?

Kortom, bent u benieuwd naar hoe Ten Doorn is uitgegroeid tot de veelzijdige school van vandaag? Kom dan op dinsdagavond 29 januari luisteren naar de verhalen uit de rijke geschiedenis en erfgoedcollectie van Ten Doorn en geniet van de receptie met historische hapjes. De avond wordt georganiseerd door het Erfgoedhuis | Zusters van Liefde in samenwerking met College ten Doorn, de kloostergemeenschap Maria-ten-Doorn en Comeet Erfgoedcel Meetjesland.

Na het inhoudelijke programma kan u genieten van een receptie met ‘historische hapjes’. Die receptie wordt tot in de puntjes verzorgd door de leerlingen van 6 Sociale en Technische Wetenschappen.

Programma

19:00 – 19:30   ONTHAAL

19:30 – 20:30   PRESENTATIES (polyvalente zaal)

  • Meester over mijn schoolarchief – Toelichting bij de inventarisatie van het rijke schoolarchief van O.L.V.-ten-Doorn (20 min)
  • Aan de slag met mijn schoolarchief – Leerlingen van 6 Sociale en Technische Wetenschappen tonen wat zij de afgelopen weken terugvonden in hun schoolarchief (20 min)
  • Topstukken uit mijn schoolarchief – Presentatie van 20 fascinerende topstukken uit de geschiedenis van Ten Doorn (20 min)

20:30 – 22:00  RECEPTIE met historische hapjes (pandzaal)

Inschrijven?

Deelname is gratis. We vragen wel om op voorhand in te schrijven. Dit kan hier online of stuur een mail naar paul.wallaert@coltd.be. Snel zijn is de boodschap. Het aantal plaatsen is beperkt.

Oude schoolfoto’s

Bent u oud-leerling of oud-leerkracht van Ten Doorn en bezit u nog oude foto’s van uw schooltijd? Breng ze dan mee op 29 januari! Tijdens het onthaal en de receptie kan u deze foto’s laten scannen zodat we ze kunnen toevoegen aan de rijke beeldcollectie van Ten Doorn. De originele foto’s mag u natuurlijk terug mee naar huis nemen.

Opleiding Haartooi tijdens de opendeurdag in 1985. De beroepsschool Sint-Anna zag het licht in 1919.