Afgelopen: Expo ‘Deo Gratias’ over Zusters Maricolen in Deinze

Van 16 februari tot en met 28 april 2019 kan je in MUDEL, het Museum van Deinze en de Leiestreek, de tentoonstelling ‘Deo Gratias’ bekijken.

Nog één resterende kloosterzuster

Met nog één resterende kloosterzuster nadert de geschiedenis van de congregatie van de Zusters Maricolen stilaan haar einde. Opgericht in 1663 waren de Zusters Maricolen een belangrijke kloostergemeenschap die zich ten dienste stelde van de medemens, zorg en onderwijs. De tentoonstelling biedt een unieke blik op het leven van alledag van de zusters, een wereld die zich volledig achter gesloten deuren afspeelde en waar een niet-ingetredene geen weet van had.

Daarnaast is er aandacht voor de rijke geschiedenis van de congregatie met zijn verschillende vestigingen, de naastenliefde van de zusters en hun zorgende rol tijdens de twee wereldoorlogen, hun band met God en hoe die veruitwendigd werd, maar ook hoe er aan spel en ontspanning werd gedaan.

Praktisch

Meer info over locatie en tarieven, vind je hier op de website van MUDEL.

Publicatie

Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt ook een rijkelijk geïllustreerd boek van 400 pagina’s uitgebracht. Het boek kost 45 euro en is te vinden in MUDEL, de basisschool Maricolen op de Markt in Maldegem, de basisschool Belleveer in Schellebelle of na afspraak bij één van de leden van de werkgroep Maricolen. Meer info via maricolen1663@outlook.com.