FILM – Les Innocents

Je kan nu op vrt.nu de mooie film ‘Les Innocents’ bekijken, een Frans-Poolse film uit 2016, geregisseerd door Anne Fontaine. Het op ware feiten gebeurde verhaal speelt zich af in Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front.

Op een nacht komt een jonge zuster naar het hospitaal om haar hulp te vragen. Mathilde volgt haar naar het klooster dat achter zijn ogenschijnlijk rustige muren een verschrikkelijk geheim verbergt… Daar komt ze tot de ontdekking dat zeven nonnen in verwachting zijn en op het punt staan te bevallen. Negen maanden eerder vielen de Sovjettroepen het klooster binnen en verkrachtten twee dagen lang de zusters.

Bekijk hieronder de trailer of direct de hele film op vrt.nu.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Madeleine Pauliac, een arts in het Franse ziekenhuis in Warschau die de toestand van het klooster ontdekte en een dagboek bijhield dat door haar neef Philippe Maynial die in Frankrijk woont, ontdekt werd.