AFGELOPEN – Kerstconcert JUL op 22-12-2018

Het internationaal bekroonde dameskoor Amaranthe bracht op zaterdag 22 december 2018 haar kerstconcert ‘JUL’  in de kapel van ons klooster Terhagen in Gent.

Net deze kersteditie keert Amaranthe terug naar haar essentie: a capella zang. Twee zeer uiteenlopende muziekstijlen komen elkaar tegen. Met onder meer de prachtige ‘Ave Maria’s’ van Holst en Von Biebl, ‘Hymn to the virgin’ van Britten en de ‘Alleluia’ van Randall Thompson. Grootse akkoorden, dubbelkorige bezetting, feestelijke en glorieuze kerst. Daartegenover staan een aantal eigenzinnige bewerkingen van Zweedse traditionele kerstliederen, voor u gebracht in het Nederlands en vertaald door de koorleden zelf. Compacte akkoorden, eenvoudige koorzetting, intieme kerst.

Wanneer?
Zaterdag 22 december 2018 om 20.00 uur
Kapel Terhagen, Molenaarsstraat 24, 9000 Gent

Tickets?

De voorstelling is volledig uitverkocht. Het is niet meer mogelijk om tickets te bestellen.

Internationale prijzen

Het jong dameskoor Amaranthe ontstond in november 2006 en bestaat uit een 25-tal leden.

Amaranthe sleutelt wekelijks aan een uitdagend repertoire van klassieke en hedendaagse muziek. Daarmee tonen ze aan dat ze niet in één hokje te plaatsen zijn. Jaarlijks verzorgen ze een tweetal concerten in eigen beheer. Daarnaast is Amaranthe een graag geziene gast bij uiteenlopende projecten. Zo stonden de dames op het podium met Kadril tijdens Nekkanacht 2013 en waren ze één van de gastkoren op de cd Stemmen van Johan Verminnen (2014).

Ze werden tot winnaar gekroond op het korenfestival van Kontich in 2015 en ze promoveerden zich in februari 2016 tot de “ereafdeling” van het koortoernooi in Oost-Vlaanderen (bevestigden zich in 2012 in de afdeling “uitmuntendheid”).

Amaranthe werd uitgenodigd op verschillende festivals in o.a. Nis (Servië), Barcelona (Spanje) en Verona (Italië) en behaalde mooie prijzen op nationale en internationale koorwedstrijden. Tijdens de zomer van 2017 namen ze met succes deel aan het internationale festival ‘Musica eterna Roma’ en behaalden 2 prijzen: ‘Categorie Winnaar’ van de categorie ‘dameskoren’, en de dirigentenprijs (‘Conductor’s Prize for outstanding achievement’). Op de Internationale Koorwedstrijd te Maasmechelen (oktober 2017) behaalde Amaranthe een score van 90%, werd het bekroond als winnaar van de categorie gelijkstemmige koren en ontving het een speciale prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk ‘Upstream’ van componist Maarten Van Ingelgem!

Amaranthe zong vijf jaar onder leiding van Linde Devos. In 2012 gaf ze de fakkel door aan Johannes Dewilde.