OPROEP – Ondergedoken Joodse kinderen

UGent studente Clara Simoens, die voor haar masterproef in onze archieven is gedoken, is voor haar masterproef aanvullend op zoek naar kinderen van voormalig ondergedoken Joods kinderen. Wij delen hier graag haar oproep.

Wie zoekt Clara?

Kinderen van Joodse ouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind zijn moeten onderduiken.

Waarom?

In het kader van mijn masterproefonderzoek aan de vakgroep Sociaal werk en Sociale pedagogiek van Universiteit Gent ben ik op zoek naar kinderen waarvan één of beide Joodse ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind ondergedoken leefden en die bereid zijn om met mij in gesprek te gaan hierover.

Doel van Clara’s onderzoek?

De verhalen van kinderen van Joodse ondergedoken kinderen in beeld brengen en proberen ontdekken hoe hun verhalen vandaag een plaats (zouden moeten) krijgen.

Praktisch

De interviews zullen plaatsvinden tussen december 2020 en februari 2021, online of fysiek (afhankelijk van de situatie omtrent COVID-19).

Bent u een kind van een voormalig ondergedoken Joods kind of kent u iemand die bereid is om zijn verhaal te doen? Neem dan contact op met Clara Simoens via email clara.simoens@ugent.be of bel haar op nummer 0472 36 13 26.