OPROEP – Oud-patiënten sanatorium Sijsele

Verbleef u als kind of volwassene in het Elisabeth sanatorium van Sijsele tijdens de periode 1950-1987? Neem dan contact op met historicus-in-spe Tim Debroyer die u graag zou interviewen voor zijn masterproef over de geschiedenis van de tuberculose.

Tim Debroyer is masterstudent geschiedenis aan de KU Leuven en schrijft zijn masterproef over de geschiedenis van tuberculose na de Tweede Wereldoorlog en dit toegespitst op het sanatorium Elisabeth te Sijsele.

Voor zijn onderzoek is hij op zoek naar getuigen die hier ooit als patiënt verbleven hebben tijdens de periode 1950-1987 en hierover wensen te vertellen. Ook als u ooit als kind in Sijsele bent opgenomen, hoort Tim graag uw verhaal.

Indien u dit wenst, kan u anoniem getuigen in dit onderzoek. Dan wordt u niet bij naam genoemd in de masterproef. Verder gaan alle interviews door de huidige coronamaatregelen online of via telefoon door. Tim hoopt met dit onderzoek een stem te geven aan mensen die ooit getroffen werden door tuberculose, een ziekte die vandaag bijna vergeten is.

U kan Tim contacteren via mail tim.debroyer@student.kuleuven.be of telefonisch op het nummer: 0473 41 57 02