Afgelopen: Concert Yannick Van De Velde op 2-7-2017

Benefietconcert voor Mikalayi 

De vereniging Balunda ba Mikalayi nodigt u uit voor haar derde benefietconcert op zondag 2 juli 2017 ten voordele van de hydraulische elektriciteitscentrale in Mikalayi (Kasai).

Pianovirtuoos Yannick Van De Velde

De alom geprezen pianist Yannick Van De Velde, halve finalist Koningin Elisabethwedstrijd en finalist Busconi wedstrijd, speelt voor u Ravel, Chopin, Liszt en Doucet. Voor dit exclusief concert stellen de Gentse Zusters van Liefde hun neogotische kapel met prachtige akoestiek ter beschikking.

Praktisch

  • Wanneer? Zondag 2 juli om 11 uur
  • Waar? Kapel Terhagen, Molenaarsstraat 24, 9000 Gent
  • Prijs? De toegangsprijs bedraagt €20, inclusief een drankje na de voorstelling.
  • Hoe reserveren?  Reserveren kan door te storten op het rekeningnummer BE81 7333 0000 1024 van vzw Balunda Ba Mikalayi met de vermelding: “BBM benefiet ’x’ pers“. Uw kaarten zullen op 2 juli voor u klaarliggen aan de inkom.

Balunda Ba Mikalayi

De volledige opbrengst van dit benefietconcert gaat naar het project van Balunda Ba Mikalayi, een officiele VZW opgericht door twee broers die in Belgisch Congo geboren zijn. Hun doel is om de hydraulische elektriciteitscentrale in Mikalayi nabij Kananga (Kasai) weer operationeel te maken en het hospitaal, de vier middelbare en drie lagere scholen, en het weeshuis van onze zusters opnieuw een toekomst te geven. Het project wordt ondersteund door de Koning Boudewijnstichting.

Mikalayi heeft een goed georganiseerd hospitaal met een ondernemende dokter. Spijtig genoeg staan de echomachine, de twee computers, de sterilisator, het röntgenfoto-apparaat, de verlichting boven de chirurgische tafel er wezenloos bij omdat de hydro-elektrische installatie niet meer functioneert.

De schoolgebouwen in Mikalayi hebben dringend een renovatie nodig. De directeur van het middelbaar onderwijs droomt ervan een landbouwopleiding te kunnen oprichten, maar heeft niet de nodige middelen om plant- en zaaigoed, werktuigen en leraars te bekostigen. Een computerklas met internetverbinding zou de studenten enorme toekomst perspectieven bieden.