BEZOEK – Ontdek schilder Gérard Seghers in Saint-Ghislain

Op zoek naar een verborgen kunstparel? Bezoek dan het klooster van onze Zusters van Liefde in Saint-Ghislain bij Mons. In de kapel hangen 14 werken van de Antwerpse schilder Gérard Seghers (1591-1651), een medewerker van Rubens en Caravaggio.

In het klooster, eeuwenlang bewoond door Augustinessen, staan nog steeds de kasten die de zusters meekregen als bruidsschat bij hun intrede.

Afspraak voor een bezoek?

Het klooster is normaalgezien niet open voor publiek, maar de zusters leiden u met plezier rond. Maak wel op voorhand een afspraak met Soeur Marie-Thérèse. Dit kan via mail mthvde@skynet.be of tel. 065 78 29 28.

Wie wenst, kan ook de getijdengebeden bijwonen: 8u10 (8u00 in het weekend), 12u15 en 18u30

Adres

Couvent des Soeurs de la Charité
Place des Combattants 18
7330 Saint-Ghislain

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Baert Monique schreef:

  Beste zuster

  wij waren gisteren (18 mei) heel erg verrast bij ons bezoek in Saint-Ghislain, natuurlijk kwamen wij voor het artiestieke en dat was meer dan de moeite. Maar waren ook heel erg getroffen door de openheid van jullie gemeenschap. het heeft ons deugd gedaan, en jullie zijn een echt getuigenis van een ontvangende gemeenschap. waarvoor onze grootste dank en waardering

  1. erfgoedhuis zljm schreef:

   Beste Monique,

   We zijn blij om te lezen dat uw bezoek zo goed is meegevallen. We geven uw mailtje door aan de zustergemeenschap van Saint-Ghislain die er zeker heel blij mee zal zijn.

   Vriendelijke groet,
   An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.